diondo dsubµ

Sistem CT Sub-Micron pentru cercetare in domeniul materialeleor, ce asigura cea mai ridicata rezolutie

Sistemul CT compact cu rezolutie Sub-Micron a fost dezvoltat pentru analiza tri-dimensionala a structurilor din materialele de cercetare. Rezolutia sub-µ surprinde cele mai fine structuri tridimensionale care adesea sunt gasite in materiale consolidate cu fibre sau materiale organice.

Caracteristici:

  • Sistem inovativ de detectie cu camera sCMOS si trei campuri de vizualizare diferite
  • Manipulator de precizie cu ghidaje liniare piezo si axe de rotatie cu lagare pneumatice
  • Design compact

Sistem de detectare indirecta

 

Spre deosebire de sistemele conventionale Micro CT, care functioneaza cu magnificare ridicata, sistemul Sub-Micron asigura o rezolutie ridicata datorita camerei sCMOS inovatoare ce permite comutarea automata intre trei campuri de vizualizare (practic 3 camere). Cea mai precisa camera scaneaza probe cu o rezolutie de 0,3μm/voxel, iar cea mai mare camera are un volum de masurare de pana la 5 mm (1.4 μm/voxel).

Aplicatii:

 

Cu o rezolutie maxima de 300 nanometrii, sistemul Sub-Micro este ideal pentru analiza tri-dimensionala a micro structurilor. Principalele aplicatii sunt destinate cercetarii materialelor, in special pentru materiale compozite ca fibra de carbon sau fibra de sticla in vederea determinarii densitatii si a orientarii spatiale ale fibrelor. Alte aplicatii pot fi: analiza aliajelor de metal (fractiile de faza si forma in structura metalica), spumele organice si metalice (dimensiunea si distributia porilor) precum si pentru materiale naturale ca: lemnul, osul si piatra.

 

Specificatii

Sursa cu raze x 20-90 kV, max. 8 Watt
Detector 4 Megapixel sCMOSChip, 6.5 μm Pixel Resolution
Rezolutie Voxel [µm] 0,3 0,56 1,4
Magnificare Optica 20 x 10 x 4 x
Camp de scanare [mm] 0,62 1,2 2,8
Camp de scanare extins [mm] 1,1 2,1 5,0
Dimensiunile sistemului L 1.170 x B 645 x H 1.615 [mm]
Greutate totala 890 [kg]
Manipulator batiu din granit, 6 axe liniare piezo,
axe de rotatie cu lagare pneumatice