Masina de debitat CUTLAM 3.1

Masina de debitat automata 

cu 2 sau 3 axe motorizate*, echipata cu disc de Ø 300 mm

*optional a 3-a axa (x) motorizata

CUTLAM 3.1 este cel mai nou produs dezvoltat de LAM PLAN si cea mai avansata masina de debitat automata cu disc de taiere de Ø 300 mm.

Cea mai mare zona de debitare pentru disc de Ø  300 mm

CUTLAM 3.1 ofera cea mai mare capacitate de taiere din gama sa, masa masinii avad o cursa a mesei de 300 mm. Discul de taiere se poate deplasa automat, avand deplasare liniara pe axa Z. Datorita deplasarii liniare, acest model ofera un spatiu de 140 mm sub discul de taiat. CUTLAM 3.1 dispune de o fereastra metalica ce poate fi utilizata la nevoie pentru a introduce bare de metal mai lungi decat spatiul disponibil in incinta masinii.

 Usor de utilizat

CUTLAM 3.1 este extrem de simplu de utilizat cu ajutorul ecranului generos cu touch screen (5.7 inch) si a interfetei intuitive. Cele doua axe motorizate (a 3-a optionala) ale masinii pot fi controlate manual prin intermediul joystick-ului pozitionat in apropierea panoului de comanda. Memoria interna a echipamentului permite salvarea a peste 300 de programe de debitare, ce pot fi importate si exportate prin intermediul portului USB.

 O varietate mare de parametri ce pot fi setati
 Viteza de rotatie a discului de debitat si viteza de avans a axelor pot fi programate pentru a preveni deformarea sau deteriorarea piesei in timpul procesului de taiere. Echipamentul dispune de 3 moduri de debitare: manual (prin joystick), semi-automat si automat, iar miscarea axelor poate fi continua sau secventiala.
CUTLAM 3.1 este deasemenea echipata cu o functie inteligenta de control al miscarii axelor. Cuplul generat in arborele motor in timpul procesului de taiere este afisat pe display si controlat automat prin ajustarea vitezei de avans.
Aceasta optiune permite taierea uniforma a materialelor cu duritate variabila pe sectiunea de debitare fara a modifica viteza de taiere. Avand aceasta optiune, este redus timpul de testare pentru definirea vitezei optime de taiere.
 
 Ofera posibilitati multiple de debitare
Aceasta masina automata de debitare metalografica face posibila taierea verticala de-a lungul axei Z pe o distanta de 200 mm, sau orizontala de-a lungul axei Y, pe o distanta de peste 300 mm. 
Deasemenea este posibil ca cele doua axe (Z respectiv Y) sa fie utilizate simultan pentru o debitare pe diagonala. Prin urmare masina de debitat poate efectua un numar de debitari prestabilit cu adancimi programate. CUTLAM 3.1 poate fi optional dotata cu o axa X manuala sau automata pentru obtinerea unor probe cu fete paralele.

Siguranta operatorului, prioritatea noastra
Dispozitivul de interlock asigura operatorul ca masina va porni discul de taiere  doar cu capacul inchis. Daca capacul este deschis, orice miscare a axelor  (controlata prin joystick) XYZ este posibila doar daca operatorul apasa butonul de confirmare “man present”. 

Accesorii disponibile

– Sistem dublu de prindere independent (stanga si dreapta) cu sistem de strangere cu surub (cod: 60 CT20040)
– Sistem dublu de prindere independent (stanga si dreapta) cu sistem de strangere rapida (cod: 60 CT20020)
– Cabinet pentru CUTLAM 3.1 (cod: 60 MO31000)

> Vezi pagina accesorii

Optionale

– Axa X manuala, cursa 150 mm (cod: 60 CT31A20)
– Axa X automata, cursa 150 mm (cod: 60 CT31A30)
– Laser pentru pozitionarea piesei (cod: 60 CT31A10)

Date tehnice

Disc de taiere:   Ø 250 – Ø 300 mm
Diametru arbore:  Ø 25,4 mm
Spatiu disponibil intre disc si masa: 140 mm (cu disc de Ø 300 mm)
Dimensiuni maxime piesa:  Ø 110 mm
Masa: Otel inoxidabil 574 x 298 mm
Deplasare pe verticala,Z: 200 mm
Deplasare logitudinala,Y:  300 mm
Deplasare pe orizontala,X:  150 mm
Racire: Sistem de recirculare de 60 litri, dotat cu roti pentru o deplasare usoara, ce are integrat un sistem de curatare localizat in exteriorul masinii de taiat (filtru de 100 µm). Pompa de recirculare cu capacitate de 800 litri/h.
Putere motor: 3,8 kW
Viteza de rotatie: Variabila, de la 1000 pana la 4000 rpm
Viteza de avans:  Viteza de avans a piesei este de la 0.1 la 20 mm/s, continuu sau secvential. Miscare inteligenta de avans prin verificarea cuplului din arborele motor al discului de taiat si ajustarea automata a miscarii de avans a piesei.
Iluminare: LED
Protectie: Capac transparent cu sistem de blocare interlock.

Buton de confirmare “man present” pentru operarea manuala a axelor masinii cu capacul deschis.

Structura: Otel de inalta calitate vopsit in camp electrostatic
Alimentare 400 V – 50 Hz (3 faze + impamantare)
Dim. L x W x H: 900 x 700 x 1000 mm
Greutate: 210 kg
Cod echipament: 60 CT301 00

> Vezi pagina producator – LAMPLAN CUTLAM 3.1